Blog 2 van Hospice Noetsele

Zij had daar vrede mee.

Werken in Hospice Noetsele is voor mij kwaliteitstijd. Wij mogen als vrijwilligers een stukje ‘meelopen’ op de kwetsbare weg van het loslaten. En dat brengt soms moeilijke maar ook veel waardevolle, bijzondere en ontroerende momenten met zich mee.

Het leven loslaten….. je kinderen, partner en goede vrienden voor altijd los moeten laten is voor velen vaak een heel gevecht. Misschien wel het moeilijkste gevecht van het leven.
Maar soms zijn er ook momenten dat mensen wél zover zijn en helemaal klaar zijn om te sterven.

Zo was er eens een dame bij ons die wist dat haar einde nabij was. Zij had daar vrede mee. Ik vroeg haar of ik nog iets voor haar kon betekenen. Tot mijn grote verrassing gaf ze aan dat ze ongelooflijke zin had in ijs met verse aardbeien en slagroom. Ik ben in de auto gestapt en naar de supermarkt in Hellendoorn gereden. Toen ik even later bij haar op haar kamer binnenkwam, met een mooi opgemaakt schaaltje met ijs aardbeien en slagroom straalde ze van oor tot oor!

Het werd haar ‘galgenmaal’. Drie uur later was ze er niet meer. En hoewel ze maar 3 of 4 hapjes van het ijs had gegeten, heeft zij hier toen zo van genoten! Een bijzondere ervaring!

Alie Danen
Vrijwilligster Hospice Noetsele

 

Vrijwilliger worden in Hospice Noetsele?
Wilt u ook een verschil maken voor mensen in hun laatste levensfase? Word vrijwilliger bij het Hospice. Hier vindt u meer informatie. Liever eerst een kijkje achter de schermen nemen? Dat kan hier. Overigens zijn mannen ook van harte welkom!

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van Zorgaccent? ( ik had mijn werk jas aan) Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer