Blog 5 van Hospice Noetsele

Het is echt ‘mooi’ om dit te mogen doen.

Mijn eerste kennismaking en dankbare ervaringen met een hospice dateren van november 2008. Mijn moeder werd toen opgenomen in het Hospice Holos in Oldenzaal. Ze heeft in die liefdevolle omgeving nog bijna tien weken mogen leven. Voor mij was het een geruststellende gedachte, dat ik haar na mijn vrijwel dagelijkse bezoeken in vertrouwde handen achter kon laten. Dat gevoel probeer ik nu zelf als vrijwilligster over te brengen en mee te geven aan de bezoekers (man/vrouw/partner, kinderen en familie) van onze gasten in Hospice Noetsele.

Toen mij in november 2013 de vraag werd voorgelegd of ik er voor voelde om vrijwilligster te worden in het Hospice Noetsele hoefde ik daar niet over na te denken.
Het is echt ‘mooi’ om dit te mogen doen. Het geeft (mij) heel veel voldoening en na elke dienst ga ik met een ‘blij’ gevoel naar huis. Je kunt met kleine dingen zoveel betekenen voor de cliënten en hun naasten.

Vrijwilligers zijn engelen
Eén van onze cliënten vertrouwde mij toe, dat hij wist dat er een God bestaat en dat die God zijn engelen al vooruit had gestuurd, duidend op de vrijwilligers van het hospice.
Ook samen zingen met een bewoner met behulp van YouTube op je iPad. Een heel breed repertoire, variërend van Duitse Schlagers tot Nederland Zingt, is een ervaring, die ik inmiddels heb opgedaan. Hoewel onze cliënten in de laatste fase van hun leven verkeren, is het in het Hospice geen dagelijkse treurnis of droefenis. Op tijd en plaats is er best wel ruimte voor grappen en grollen van onze bewoners en vrijwilligers.

Mooi
We werken met een leuke, grote groep vrijwilligers, die allemaal de neuzen in dezelfde richting hebben staan met als doelstelling onze bewoners, de tijd die hen nog gegeven is, zo aangenaam mogelijk te maken. Ook mag niet onbenoemd blijven de prettige samenwerking met de huisartsen van onze bewoners. Bij elk overlijden wordt met eerbied en respect afscheid genomen en wordt de overledene door ons uitgeleide gedaan. Altijd weer een droevig moment, maar onlosmakelijk verbonden met het vrijwilligerswerk in een Hospice. En toch hoop ik nog lang mijn steentje hieraan bij te mogen dragen. Het is zo ‘mooi’.

Wilma Webbink,
vrijwilligster Hospice Noetsele
30 april 2018

 

Vrijwilliger worden in Hospice Noetsele?
Wilt u ook een verschil maken voor mensen in hun laatste levensfase? Word vrijwilliger bij het Hospice. Hier vindt u meer informatie. Liever eerst een kijkje achter de schermen nemen? Dat kan hier. Overigens zijn mannen ook van harte welkom!

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer