Ondernemers schenken Alinkers aan bewoners Erve Nienenhoek in Den Ham

Een mooi voorbeeld van zelfsturing. Erve Nienenhoek regelt Alinker voor bewoners en gasten. VET-lef toch?!

Beweging voor ‘Gast aan tafel’

Janine Heuver, woonbegeleider op Erve Nienenhoek: ‘De Alinker is een mooi hulpmiddel om bewoners en gasten van ‘Gast aan Tafel’ meer te laten bewegen. Ons uitgangspunt bij het verlenen van zorg is altijd om mensen zo lang mogelijk zelfstandig en cognitief op een goed niveau te houden. Dit kunnen we volgens hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder (bekend van zijn rol als tafelgenoot bij DWDD) doen door meer te bewegen. Dit bevordert een goede bloedsomloop in de hersenen, waardoor mensen langer vitaal blijven. En wat is leuker dan er samen op uit te gaan? Voor korte afstanden kan dat prima met een rollator, maar voor langere wandelingen is de Alinker meer geschikt omdat je hiermee ook makkelijk rustmomenten kunt inlassen. Dit is een mooie aanvulling op zorgverlening op de zorgboerderij. We zijn beide ondernemers dan ook erg dankbaar. ‘

Laat je hersenen niet zitten

Gemak dient de mens? Vergeet het maar. Het lichamelijk inactieve leven, dat wereldwijd steeds meer mensen leiden, is een sluipmoordenaar, met op termijn ernstige nadelige gevolgen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Lichamelijk omdat de risico’s op overgewicht, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en ouderdomssuiker (suikerziekte type 2) aanzienlijk toenemen bij een inactief, sedentair leven. De genoemde gevolgen zijn overigens ook dé risicofactoren voor het ontstaan van dementie. Geestelijk omdat er een duidelijke relatie bestaat tussen lichamelijke activiteit en cognitieve functies, zoals bijvoorbeeld het geheugen. (Citaat uit het boek ‘Laat je hersenen niet zitten’ door Erik Scherder).

ZorgAccent_ALinker-Erve_Nienenhoek

Van links naar rechts; Daniëlle Kamphuis, Jaap Don, Jerry Blekkenhorst (van Partycentrum de Zandstuve), Jan Manenschijn (van Garage Manenschijn), Hennie Noppers en Janine Heuver.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer