Persbericht Rijbewijskeuring in Almelo en Hellendoorn

Heeft u een medische keuring nodig voor het verlengen van uw rijbewijs omdat u vijfenzeventig jaar of ouder bent, of bij een gewijzigde gezondheidstoestand?

ZorgAccent verzorgt rijbewijskeuringen vanaf 1 augustus 2019 in samenwerking met de RijbewijskeuringsArts op verschillende plaatsen. De eerste keuring is gepland op donderdag 22 augustus 2019 aan de Bellavistastraat 3 in Almelo van 9.00 – 13.00 uur. De verwerking en beoordeling door het CBR kan meerdere maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ruim van tevoren een afspraak te maken.

Rijbewijskeuring

Als u vijfenzeventig jaar wordt en u uw rijbewijs wilt laten verlengen moet u zich om de vijf jaar medisch laten keuren voor een standaard rijbewijs. Bent u jonger dan vijfenzeventig jaar en heeft u een groot rijbewijs dat om de vijf jaar verlengd moet worden, of bij een gewijzigde gezondheidstoestand zoals suikerziekte of dementie kunt u zich ook laten keuren bij de rijbewijskeuringsArts.

Meenemen naar het spreekuur?

Bij uw gemeente kunt u een keuringsformulier (gezondheidsverklaring) kopen en ingevuld meenemen naar de keuring. Op de webiste van het CBR kunt u inloggen met uw DidgiD en het formulier downloaden. De arts werkt digitaal, voor een snellere aankomst van uw keuringsverslag bij het CBR. Neem daarom uw ZorgDomein code/nummer mee naar de keuring.

Neem uw huidge rijbewijs mee, medicijnenlijst, en een potje urine. Wanneer u het afgelopen jaar geen oogkeuring heeft laten doen, dan voorafgaand aan de keuring uw ogen of bril te laten controleren. De beoordeling van de gezondheidsverklaring door het CBR kan 2 tot 3 maanden duren. Maak tijdig een afspraak voor de keuring.

Data reserveren of afspraak maken?

Zelf een data reserveren kan via www.rijbewijskeuringsarts.nl of bel met het landelijke nummer T.036 7200911 voor meer informatie of een afspraak voor de keuring.

 

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer