Lekker slapen en gezond weer op…

Wilt u advies voor een betere nachtrust? Kom dan naar de bijeenkomst van ZorgAccent PLUS...

Wanneer lekker slapen niet meer vanzelfsprekend is..
Wanneer u slaapt voelt u zich energieker, blijer maar ook geconcentreerder, vitaler en bent u minder vatbaar voor ziekte. Maar na 1 dag niet goed geslapen voelen we ons echter al duidelijk minder. Gelukkig is dat snel hersteld door eenvoudig de volgende nacht wel goed te slapen.

Maar misschien behoort u wel bij de 30% van de mensen die continu problemen met slapen hebben. Mogelijk dat u merkt dat u daardoor vaak minder goed functioneert.

Hoe ontstaat een slaapprobleem?
Er kunnen meerdere factoren zijn die onze slaap beïnvloeden. Sommige factoren beïnvloeden ons voor onze slaap zoals licht , stress en bewegen. Andere factoren beïnvloeden ons tijdens onze slaap zoals geluid, licht en bepaalde gewoontes. Ook kunnen verkeerde overtuigingen, aannames maar ook werkwijzen onze nachtrust negatief beïnvloeden. De mate van invloed is per persoon echter wisselend. Hierdoor is te verklaren dat niet iedereen in dezelfde omstandigheid een slaapprobleem heeft.

Zorg voor vaste rituelen
Het belangrijkste is om zoveel mogelijk uw eigen ritme vast te houden. Ga op dezelfde tijd naar bed en sta s’ morgens op dezelfde tijd op. Zorg voor vaste rituelen voor het slapen gaan zodat het lichaam zich alvast voorbereidt op de slaap. Ga voor het slapen gaan een half uurtje lezen in de woonkamer, een kopje theedrinken, de deuren op slot doen en de lichten uit en ga lekker naar bed in een donkere en koele kamer. Gebruik de slaapkamer voor het slapen en niet voor lezen en TV kijken dat werkt vaak averechts en in slaap vallen is dan lastiger.

Praktijkervaring
Jessy Oude Nijhuis, slaaptherapeut merkt in de praktijk dat er meer mensen zijn met slaapproblemen dan voor de coronacrisis. ‘Mensen zijn uit hun ritme en door het thuiswerken wordt er over het algemeen minder bewogen en zijn mensen minder buiten. Ook daardoor bouw je minder slaapdruk op. Dit zijn direct aandachtspunten voor een betere nachtrust in deze ongewone tijd. Meer weten over beter slapen?

ZorgAccent PLUS organiseert in samenwerking met een slaaptherapeut een bijeenkomst ‘Wanneer slapen niet meer vanzelfsprekend is’

Wanneer: woensdag 9 november 2022.
Waar: Therapiecentrum Twente, Vissedijk 1, Almelo
Tijd:
19.30- 21.00 uur.
Kosten: € 5,00 p.p. inclusief koffie/thee en informatiematerialen.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u tips, adviezen en worden u enkele technieken en een slaapoefening aangeleerd om beter te slapen en energieker de dag te kunnen beginnen.

Opgeven of meer informatie over de bijeenkomst of slaaptherapie?
Contact: Jessy Oude Nijhuis, T. (0546) 865215 bereikbaar maandag, woensdag en donderdag in de praktijk. M. j.oudenijhuis@therapiecentrumtwente.nl

Wilt u niet zolang wachten en eerder met uw slaapproblemen aan de slag?
Neem dan direct contact op. De behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering van Fysiotherapie, dus in de meeste gevallen wordt de slaaptherapie volledig vergoed.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van Zorgaccent? ( ik had mijn werk jas aan) Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer