Slapen als een roos…

Wilt u advies voor een betere nachtrust? Kom dan naar de bijeenkomst van ZorgAccent PLUS...

Wanneer slapen niet meer vanzelfsprekend is…

Niet iedereen valt als een roos in slaap om na 8 uur weer fris en fruitig op te staan. Eén op de vijf mensen kampt met slaaptekort. We hebben vaak een druk leven en staan altijd ‘aan’. En dat is niet zonder gevaar. “Slaap is van levensbelang, net als voeding en water”.
ZorgAccent PLUS organiseert in samenwerking met Jessy Oude Nijhuis een informatie bijeenkomst ‘Wanneer slapen niet meer vanzelfsprekend is.

Wanneer: Op verzoek voor groepen vanaf 8 personen plannen we een informatie bijeenkomst in 2023.
Waar: In overleg.
Tijd:
19.30- 21.00 uur.
Kosten: € 5,00 p.p. inclusief koffie/thee en informatiematerialen.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u tips, adviezen en worden u enkele technieken en een slaapoefening aangeleerd om beter te slapen en energieker de dag te kunnen beginnen.

Opgeven voor de bijeenkomst?
Contact: Jessy Oude Nijhuis, T. (0546) 865215 bereikbaar maandag, woensdag en donderdag in de praktijk. M. j.oudenijhuis@therapiecentrumtwente.nl

Wilt u niet zolang wachten en eerder met uw slaapproblemen aan de slag?
Neem dan direct contact op voor slaaptherapie op maat. De therapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering van Fysiotherapie.

Hoe ontstaat een slaapprobleem?
Er kunnen meerdere factoren zijn die onze slaap beïnvloeden. Sommige factoren beïnvloeden ons voor onze slaap zoals licht , stress en bewegen. Andere factoren beïnvloeden ons tijdens onze slaap zoals geluid, licht en bepaalde gewoontes. Ook kunnen verkeerde overtuigingen, aannames maar ook werkwijzen onze nachtrust negatief beïnvloeden. De mate van invloed is per persoon echter wisselend. Hierdoor is te verklaren dat niet iedereen in dezelfde omstandigheid een slaapprobleem heeft.

Zorg voor vaste rituelen
Het belangrijkste is om zoveel mogelijk uw eigen ritme vast te houden. Ga op dezelfde tijd naar bed en sta s’ morgens op dezelfde tijd op. Zorg voor vaste rituelen voor het slapen gaan zodat het lichaam zich alvast voorbereidt op de slaap. Ga voor het slapen gaan een half uurtje lezen in de woonkamer, warme melk drinken, de deuren op slot doen en de lichten uit en ga lekker naar bed in een donkere en koele kamer.

Bij slaapproblemen een succesvolle tip om te proberen -> Gebruik de slaapkamer voor het slapen en niet voor het lezen en TV- kijken dat werkt vaak averechts en in slaap vallen is dan lastiger. Het geeft rust om rustig te gaan liggen en te leren ontspannen.

 

 

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer