Zoeken
Lees voor

Heel ZorgAccent bakt! Doet u mee?

Deel uw recept en maak kans op een uniek bakboek

In 2020 brengen we een bakboek uit met recepten van cliënten, bewoners, vrijwilligers en medewerkers van ZorgAccent. Uw recept kan daar ook in komen te staan!

Deel uw favoriete bakrecept met foto’s en bakbenodigheden met ons. Wordt uw recept in het bakboek geplaatst, dan ontvangt u het boek gratis. Hoe leuk is dat?

Kent u ons kookboek ‘Koken net als thuis’? Het is gemaakt door collega’s Maurice Kempe en afdeling communicatie & vormgeving van ZorgAccent. Na het succes van deze eerste uitgave, mijmerden wij vaak over hoe leuk het zou zijn om hierop een vervolg te maken. Met het populaire TV-programma ‘Heel Holland bakt’ in ons achterhoofd, ontstond het idee om een boek met bakrecepten te maken. Dit keer met de titel: Heel ZorgAccent bakt. Een boek met bakrecepten van cliënten, bewoners, vrijwilligers en medewerkers van ZorgAccent.

Collega Hanneke Borkent, een van de deelnemers aan het TV-programma heeft haar medewerking al toegezegd!

Heeft u een favoriet bakrecept? Deel het met ons!
Heeft u een lekker recept? Of vraag uw (groot)ouders eens naar hun favoriete recept van die heerlijke taart of koekjes. Deel het met ons! Zo ontstaat een boek vol heerlijke recepten van mensen uit uw directe omgeving en misschien ook wel van uzelf.

Mail uw recept met uw naam, telefoonnummer en door wie het bakrecept is gemaakt naar: plus@zorgaccent.nl

De lekkerste recepten plaatsen we in het ZorgAccent bakboek. Wordt uw recept geselecteerd dan ontvangt u als dank het ‘Heel ZorgAccent Bakt’- boek gratis!

Kookboek Koken, Net als Thuis bestellen?
U kunt het kookboek ‘Koken, net als thuis’ met grootmoeders recepten bestellen op deze website.

Recept schwarzwalder

Het recept van Hanneke Borkent voor de lekkerste Schwarzwalder kirschtaart.

Ingrediënten
Voor de cake
– 120 gram bloem
– 30 gram cacao
– 1 theelepel bakpoeder
– 120 gram fijne suiker
– 120 gram zonnebloemolie
– 4 eieren en 2 eidooiers
– kwart theelepel zout
– 1 eetlepel kirschlikeur

Voor de vulling
– 500 gram mascarpone
– 500 ml slagroom
– 1 theelepel vanilleextract of merg van 1 vanillepeultje
– 120 gram fijne suiker

  Oven op 160 graden boven en met onderwarmte  

Voor de kersenjam
– 500 gram ontpitte kersen (uit de diepvries is wel zo handig)
– 150 gram suiker
– sap van een halve citroen
– 2 eetlepels kirschlikeur
– 2 eetlepels vanille extract of merg van 1 vanillepeultje

Voor versiering:
– verse kersen
– chocoladeschaafsel

Recept
Stap 1: Verwarm de oven op 160 graden boven en met onderwarmte
Stap 2: Vet twee ronde bakvormen in met een diameter van 20 cm
Stap 3: Eieren en dooiers met de suiker goed en lang mixen; wel 10 minuten op de hoogste stand.
Stap 4: Langzaam de olie toevoegen en de kirschlikeur erbij. Zeef in een andere schaal de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, en zout en spatel dit heel voorzichtig door het eimengsel.
Stap 5: Giet het beslag in de twee ingevette vormen en bak ze in het midden van de oven in 20 á 25 minuten gaar.
Stap 6: Ondertussen laat u de kersen met de suiker en het citroensap (ongeveer 15 minuten) zachtjes koken. Schenk tijdens het koken de kirschlikeur erbij. Na het koken de vanille toevoegen en in z’n geheel laten afkoelen in de koelkast. De jam dikt tijdens het koelen iets in.
Stap 7: Klop de slagroom met suiker stijf en voeg voorzichtig de mascarpone en vanille toe.

Opmaken
De afgekoelde cakes doormidden snijden met een groot kartelmes, of een taartzaag. Besmeer de onderste laag met jam en mascarponecrème. Leg daar een nieuwe plak cake op en herhaal dit proces tot je alle 4 plakken cake op hebt. Smeer de taart af met de mascarponecrème. Versier de taart met chocoladeschaafsel en verse kersen.

Kwaliteit

ZorgAccent
kwaliteit

Wat zegt ZorgAccent over
Kwaliteit en hoe wij ons
verantwoorden. Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Werken in de huishouding?

Werken in de huishouding
of op zoek naar een zinvolle vakantiebaan?
Lees meer

Cliëntadviseur

Contact
cliëntadviseur

Op zoek naar de juiste zorg?
Neem contact op met onze
cliëntadviseur
Lees meer