Symptomen Alzheimer

Alzheimer is een van de meest voorkomende ziekten die leiden tot dementie.

Mensen gebruiken beide termen, soms ten onrechte, door elkaar. Bij de ziekte van Alzheimer is sprake van dementie, terwijl niet alle mensen met dementie, de ziekte van Alzheimer hebben. Er zijn bepaalde symptomen die vrijwel bij alle mensen met Alzheimer voorkomen.

Symptomen bij de ziekte van Alzheimer:

  • Vertraging in algehele zin
  • Vergeetachtigheid
  • Problemen met spreken
  • Stijfheid
  • Moeite om overzicht te houden
  • Moeite met plannen
  • Hallucinaties en wanen
  • Epilepsie

Bron: Hersenstichting.nl

 

Alzheimer en ZorgAccent

De ziekte van Alzheimer valt onder de zogenaamde psychogeriatrische zorg. Dit is op maat geleverde zorg die nodig is voor mensen met dementie (waaronder ook Alzheimer valt). Bij ZorgAccent bieden we een persoonlijke manier van kleinschalig wonen en werken. Dit noemen we ‘Net als thuis’ en hierin staat de relatie tussen bewoners, zorgverleners, mantelzorgers en vrijwilligers centraal. Zo krijgt de mens met Alzheimer de zorg die het beste bij hem of haar past.

 

Bij Alzheimer streven we naar de sfeer van ‘net als thuis’

Bij ZorgAccent vinden we het belangrijk dat mensen met Alzheimer zich zo thuis mogelijk voelen. Dat is ons uitgangspunt bij psychogeriatrische zorg. Samen met u en uw mantelzorgers kijken we naar mogelijkheden, zodat u een zo hoog mogelijk niveau van welbevinden ervaart. U bepaalt als bewoner zoveel mogelijk zelf: hoe laat u opstaat, wat u gaat eten of hoe laat u wilt eten, zodat u met plezier bij ons woont.

 

Voor mensen met Alzheimer is herkenbaarheid belangrijk

Het herkennen van de omgeving biedt mensen met Alzheimer een gevoel van veiligheid en rust. ZorgAccent houdt daar bij de inrichting van haar gebouwen zoveel mogelijk rekening mee. Zo sluit de inrichting aan bij de tijdsperiode die (nog) bekend is bij bewoners. Zeepjes in plaats van zeeppompjes, fluitketels in plaats van waterkokers, radio’s, platenspelers en accessoires die herinneringen oproepen en bekend zijn.

Waar wilt u graag meer over weten?

Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

Cliënt

Onze cliënten
waarderen
ons met een 9.1

Beoordeel ons op
Zorgkaart Nederland