ZAra zorg – beeldbellen voor thuis-

Binnen ZorgAccent werken we steeds vaker met zorgtechnologie. Er is onlangs zelfs een  beeldzorgteam gestart; ZAra zorg.

In dit team zijn verzorgenden-IG en verpleegkundigen werkzaam die contact onderhouden met clienten via beeldbellen. Zo is het mogelijk om langer thuis te blijven wonen, met goede ondersteuning.  

Het beeldbellen met een client gaat middels de Compaan, dit is een eenvoudig te bedienen tablet die de client in bruikleen krijgt van Zorgaccent. Wanneer een client beeldzorg gaat ontvangen, neemt het team contact op met de client. Bij het eerste huisbezoek leggen we uit hoe de Compaan werkt en doen we een test met het inbellen.  

 

De Compaan heeft meerdere functionaliteiten en kan ook gebruikt worden om te beeldbellen met familie. Ook is het mogelijk foto’s te plaatsen, je kunt er spelletjes op doen, het nieuws lezen, heeft een agendafunctie. De medewerker van ZAra zorg belt vanaf kantoor naar de Compaan van de cliënt. Zo ontstaat er een beeldgesprek. De geplande zorgmomenten kunnen bestaan uit o.a. controleren en ondersteunen bij het gebruik van medicatie, begeleiden bij injecteren, bloedsuiker controle, dagstructuur bieden, herinneren aan maaltijden, herinneren aan afspraken. Beeldzorg is ook naast fysieke zorg in te zetten. Door deze vorm van ondersteunen kunnen cliënten langer zelfstandig blijven wonen en hun regie behouden.  

De medewerkers van ZAra zorg zijn zeer enthousiast over het beeldbellen met de Compaan. Het biedt vele mogelijkheden die de zorg thuis kunnen ondersteunen. 

Klik hier voor een video van zo’n beeldzorgmoment.   

Meer informatie over ZAra zorg?
Neem dan rechtstreeks contact op met T. 088 9881281 of stel je vraag per mail: zarazorg@zorgaccent.nl 

 

 

 

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer