Zoeken
Lees voor

Services en ondersteuning voor mantelzorg en welzijn

Het is goed om te weten dat u niet alleen staat.

Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen: het overkomt hen, omdat ze een emotionele band hebben met degene die zorg nodig heeft. Naast uw werkzaamheden kan het zwaar zijn en soms voor slapeloze nachten zorgen. Het is goed om te weten dat u niet alleen staat. De persoonlijke Zorgcoach ondersteunt en helpt u bij het vinden van de juiste zorg en begeleiding.

Wat betekent het voor de mantelzorger om voor een ander te zorgen? Wat heeft hij of zij nodig? Waarin heeft u ondersteuning nodig?

Mantelzorgen & Contact door aanraking

ZorgAccent organiseert inspirerende bijeenkomsten voor en door mantelzorgers. Elke bijeenkomst heeft een thema die op dat moment in het nieuws is of een belangrijke bijdrage levert in het zorgen voor een ander in de thuissituatie. De gastsprekers zijn mantelzorgers die hun ervaringen over de moeilijke en mooie momenten. De eerst volgende bijeenkomst heeft als thema: contact door aanraking met elkaar en het positieve effect ervan. Ook maakt u dan kennis met Zorgrobot Tessa: zij laat u zien wat ze allemaal kan en hoe zij ondersteunt bij zorgtaken.

Een van de gastspreker is Ingrid Keestra. Zij heeft gemerkt als ervaringsdeskundige dat mensen het mantelzorger zijn vaak onderschatten. Zij is mantelzorger voor haar moeder met dementie en vertelt in haar boek over haar ervaringen, de moeilijke, mooie en ontroerende momenten.
Hoe zij het geluk en de kracht heeft ervaren om contact te krijgen door aanraking met haar moeder centraal te stellen. Een bijzondere ervaring om te delen. Een zeer inspirerend boek met vol overgave geschreven: www.mantelzorgerderliefde.nl

Programma bijeenkomst
13.00 – 13.30 uur -> Inloop en ontvangst koffie en Thee.
13.30 – 13.45 uur -> Opening ZorgAccent.
13.45 – 14.30 uur -> Informatie Boek: Mantelzorger der liefde.
14.30 – 14.45 uur -> Pauze.
14.45 – 15.30 uur -> Mantelzorgen en de kracht van contact door aanraking met Bianca Tonen.
15.30 – 16.15 uur -> Mantelzorgen & Zorgtechnologie in de Thuiszorg. Kent u robot Pepper al? Waar kan Zorgrobot Tessa u thuis mee ondersteunen?
16.15 – 16.30 uur -> Afsluiting

Waar, wanneer en aanmelden voor 15 november 2019
Datum: vrijdag 22 november 2019.
Locatie: Hof 88, Elisabethhof 4, Almelo.
Kosten: €7,50 voor leden en medewerkers op vertoon van uw ZorgAccent PAS. Niet leden betalen €10,00. Contant en gepast betalen bij de ingang van Hof 88. Er is geen mogelijkheid om te pinnen.

Aanmelden: ZorgAccent PLUS. plus@zorgaccent.nl of telefonisch op werkdagen T. 0546 837292 of 837292 van 8.30 – 12.30 uur.

Vervoer nodig?
Bent u niet in de gelegenheid op eigen gelegenheid te komen of vervoer te regelen, maak dan gebruik van het project: ANWB Automaatje. Informatie te verkrijgen via de Welzijnsorganisaties en uiterlijk twee dagen van te voren aanvragen.

Almelo Sociaal T. 0546 456909, ZorgSaam Twenterand T. 06 83878151 en Stichting De Welle T. 0546 571693.

Nog geen lid van ZorgAccent PLUS?
Een lidmaatschap kost €16,00 per jaar. Aanmelden kan hier met als onderwerp: mantelzorgbijeenkomst. U ontvangt direct korting op de bijeenkomst.

Heeft u nog vragen na afloop van de bijeenkomst?
De kennisdrager Dementie van ZorgAccent, Mantelzorg Almelo, Evenmens of Stichting Welzijn Tubbergen en Dinkelland beantwoorden uw vragen na afloop van de bijeenkomst.

Ook medewerkers uit de Zorg & Welzijn zijn natuurlijk van harte welkom!

Meer ZorgAccent PLUS

Mantelzorgers zijn onmisbaar. Niet alleen omdat steeds meer mensen hulpbehoevend zijn, maar ook door de vele bezuinigingen in de gezondheidszorg.

Lees meer

De overheid wil dat we zolang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Dat betekent dat u vaker te maken krijgt met extra zorgtaken.

Lees meer

Herkent u zichzelf als een slechte slaper of kent u iemand die slecht slaapt? Kom dan naar de cursus.

Lees meer

Het Ontmoetingsplein brengt 55-plussers met elkaar in contact in verschillende wijken.

Lees meer

We hebben met drie zorgverzekeraars afspraken gemaakt zodat wij de beste zorg tegen de voodeligste premie kunnen aanbieden.

Lees meer

De Uitvaart Informatie Hulplijn is een centrale hulplijn waar u terecht kunt met al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg.

Lees meer

Kwaliteit

ZorgAccent
kwaliteit

Wat zegt ZorgAccent over
Kwaliteit en hoe wij ons
verantwoorden. Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Werken in de huishouding?

Werken in de huishouding
of op zoek naar een zinvolle vakantiebaan?
Lees meer

Cliëntadviseur

Contact
cliëntadviseur

Op zoek naar de juiste zorg?
Neem contact op met onze
cliëntadviseur
Lees meer