Zoeken
Lees voor

Mantelzorgen met een vleugje ondersteuning

Hoe maak ik mijn mantelzorgtaken prettiger? Waar kan ik terecht voor ondersteuning?

Mantelzorgen is zorgen voor, zorg nodig hebben en zorgen voor elkaar! Het kan van korte duur zijn maar ook voor een langere periode. Jonge mantelzorgers, die opgroeien met een zieke- of lichamelijk beperkte ouder, broer of zus, komen zelf nogal eens zorg en begeleiding te kort. De zorg voor ouders, partners of buren in combinatie met een gezin en een baan zorgt voor extra zorgtaken. ZorgAccent informeert en ondersteunt u graag bij uw zorgtaken. Het is goed om te weten dat u niet alleen staat.

Bijeenkomst: Voor en door mantelzorgers met Ingrid Keestra en Bernard Hengeveld
ZorgAccent organiseert inspirerende bijeenkomsten voor en door mantelzorgers. Elke bijeenkomst heeft een thema die op dat moment in het nieuws is of een belangrijke bijdrage levert in het zorgen voor een ander in de thuissituatie. De gastsprekers zijn mantelzorgers die hun ervaringen over de moeilijke en mooie momenten delen.

Ingrid Keestra schrijfster van het boek Mantelzorger der Liefde
Een van de gastspreker is Ingrid Keestra. Zij heeft gemerkt als ervaringsdeskundige dat mensen het mantelzorger zijn vaak onderschatten. Zij is mantelzorger voor haar moeder met dementie en vertelt in haar boek over haar ervaringen, de moeilijke, mooie en ontroerende momenten. Zoals veel mantelzorgers moest ze met vallen en opstaan haar weg zien te vinden in de wereld van dementie. Openhartig vertelt zij tijdens de bijeenkomst hoe ze omgaat met verdriet en frustraties, hoe zij de situatie van haar moeder leert accepteren. Een zeer inspirerend boek met liefde geschreven: www.mantelzorgerderliefde.nl

Robots om te knuffelen…
Een tegenstrijdigheid, zult u wellicht denken. Maar de tweede gastspreker op de bijeenkomst laat zien dat het tegendeel waar is. Wijkverpleegkundige Bernhard Hengeveld van ZorgAccent vertelt over hoe robots de zorg voor mensen met dementie ondersteunen waardoor mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Misschien heeft u ze weleens gezien? Robots in de vorm van een aaibare poes, hond of bloempot Tessa? Tessa geeft korte opdrachten om mensen eraan te herinneren om bijvoorbeeld medicijnen in te nemen, te gaan eten of drinken of juist naar bed te gaan. Voor mantelzorgers betekent de inzet van robots ook een verlichting van de zorgtaken.
Zo vertelt een zoon zijn ervaring met zorgrobot Tessa.
‘ We zijn blij met de begeleiding en het gebruik van een zorgrobot thuis. We maken ons als familie minder zorgen en zien dat de daginvulling voor moeder beter en prettiger is geworden’.

Bernhard Hengeveld neemt u tijdens deze bijeenkomst mee in de wereld van de Zorgtechnologie. Zeer inspirerend!

Programma bijeenkomst
13.00 – 13.30 uur -> Inloop en ontvangst koffie en Thee
13.30 – 13.45 uur -> Opening ZorgAccent
13.45 – 14.30 uur -> Ingrid Keestra
14.30 – 14.45 uur -> Pauze
14.45 – 15.30 uur -> Bernard Hengeveld
15.30 – 16.00 uur -> Napraten en ervaringen delen met de gastsprekers onder genot van een hapje en drankje.

Waar, wanneer en aanmelden voor 15 november 2019
Datum: vrijdag 22 november 2019.
Locatie: Hof 88, Elisabethhof 4, Almelo.
Kosten: €7,50 voor leden en medewerkers op vertoon van uw ZorgAccent PAS inclusief een drankje en een hapje. Niet leden betalen €10,00. Contant en gepast betalen bij de ingang van Hof 88. Er is geen mogelijkheid om te pinnen.

Aanmelden: ZorgAccent PLUS. plus@zorgaccent.nl of telefonisch op werkdagen            T. 0546 837292 of 837296 van 8.30 – 12.30 uur.

Nog geen lid van ZorgAccent PLUS?
Een lidmaatschap kost €16,00 per jaar. Aanmelden kan hier met als onderwerp: mantelzorgbijeenkomst. U ontvangt direct korting op de bijeenkomst.

Ook medewerkers uit de Zorg & Welzijn zijn natuurlijk van harte welkom!

Meer ZorgAccent PLUS

Mantelzorgers zijn onmisbaar. Niet alleen omdat steeds meer mensen hulpbehoevend zijn, maar ook door de vele bezuinigingen in de gezondheidszorg.

Lees meer

De overheid wil dat we zolang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Dat betekent dat u vaker te maken krijgt met extra zorgtaken.

Lees meer

Herkent u zichzelf als een slechte slaper of kent u iemand die slecht slaapt? Kom dan naar de cursus.

Lees meer

Het Ontmoetingsplein brengt 55-plussers met elkaar in contact in verschillende wijken.

Lees meer

We hebben met drie zorgverzekeraars afspraken gemaakt zodat wij de beste zorg tegen de voodeligste premie kunnen aanbieden.

Lees meer

De Uitvaart Informatie Hulplijn is een centrale hulplijn waar u terecht kunt met al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg.

Lees meer

Kwaliteit

ZorgAccent
kwaliteit

Wat zegt ZorgAccent over
Kwaliteit en hoe wij ons
verantwoorden. Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Werken in de huishouding?

Werken in de huishouding
of op zoek naar een zinvolle vakantiebaan?
Lees meer

Cliëntadviseur

Contact
cliëntadviseur

Op zoek naar de juiste zorg?
Neem contact op met onze
cliëntadviseur
Lees meer