Bijeenkomst: GOED omgaan met Dementie

Leer dementie herkennen

In de bijeenkomst ‘GOED omgaan met dementie’ leert u stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer u in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld thuis, op je werk, op straat, in het café of in de winkel.

De weg die mensen met dementie afleggen gaat gepaard met veel onzekerheid en verdriet. Veruit de meeste mensen willen na de diagnose dementie zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Zij gaan er vaak nog alleen op uit, bijvoorbeeld naar de supermarkt. Meestal gaat dat zonder problemen, maar soms weten zij het even niet meer en hebben ondersteuning of hulp nodig. Leer dementie herkennen, neem dementie serieus, stel iemand gerust en zoek oogcontact.

 

Tijdens de bijeenkomst worden de tien meest voorkomende signalen van dementie besproken en krijgt u via de GOED methode: advies, tips en handvatten om samen dementie te herkennen en de gelegenheid om ervaringen in de groep te delen.

Signalen van dementie
Vergeetachtigheid, problemen met dagelijkse handelingen, vergissingen met tijd en plaats, taalproblemen, kwijtraken van spullen, slecht beoordelingsvermogen, terugtrekken uit sociale activiteiten, veranderingen in gedrag en karakter, onrust en verdriet, problemen met het zien.

Bijeenkomst GOED omgaan met dementie is gratis
Waar: Locatie ZorgAccent, Westeinde 306, Vriezenveen.
Wanneer: Dinsdag 13 februari 2024.
Tijd: 19.30 – 21.00 uur.
Aanmelden: ZorgAccent via plus@zorgaccent.nl of via T. 0900 0678 maandag t/m donderdag van 8.30 – 12.30 uur. Groepen minimaal 15 personen en maximaal 25 personen. Aanmelden per groep is mogelijk!

Meer informatie?
Contactpersoon Casemanager: Winanda Reefhuis-ter Brake, Casemanager dementie.
Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag T. 06 55 69 82 54. M. w.terbrake@zorgaccent.nl

kaart

Zorg nodig?

Zoek naar een
vestiging bij u
in de buurt.

Contact

ZorgAccent
Postbus 226
7600 AE Almelo

Zorg bij u in de buurt 0900 0678 info@zorgaccent.nl

    Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

    ZorgAccent fietser