Boek: Accent op Korsakov

Boek: Accent op Korsakov

Drs. Mariëlle Bakker, psycholoog bij ZorgAccent laat in haar boek ‘Accent op Korsakov’ zien dat de manier van begeleiden bepalend is voor de kwaliteit van leven van de cliënt.

boek korsakov

Psycholoog ZorgAccent schrijft boek over Korsakov

Kunnen cliënten met het syndroom van Korsakov nieuwe vaardigheden aanleren? Ja, is de ervaring van drs. Mariëlle Bakker, psycholoog bij ZorgAccent. Zij beschrijft in ‘Accent op Korsakov’ de gelijknamige begeleidingsmethodiek van ZorgAccent, waarin verschillende methodieken, zoals foutloos leren, differentiatie en het acht-fasen-model, zijn geïntegreerd en elkaar versterken. Cliënten (her)leren vaardigheden in verschillende fasen, waarbij de begeleiding in opeenvolgende fasen telkens van grotere afstand plaatsvindt. Deze begeleidingsmethodiek is succesvol in het vergroten van de kwaliteit van leven van korsakovcliënten, tot tevredenheid van zowel cliënten als zorgverleners. Het boek biedt een praktisch handvat voor begeleiders en andere professionals die werken met korsakovcliënten. Hoogleraar neuropsychologie Prof. Dr. Roy Kessels schreef het voorwoord voor ‘Accent op Korsakov’.

 

boek korsakov

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Een hele goede instelling met veel vrijwilligers die er alles aan doen om iemand in zijn laatste levensfase te begeleiden. Hele "warme" mensen!

  Cliënt

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer