Boek: Accent op Korsakov

Boek: Accent op Korsakov

Drs. Mariëlle Bakker, heeft als psycholoog gewerkt bij ZorgAccent en laat in het boek ‘Accent op Korsakov’ zien dat de manier van begeleiden bepalend is voor de kwaliteit van leven van de cliënt.

boek korsakov

Psycholoog Mariëlle Bakker schrijft boek over Korsakov

Kunnen cliënten met het syndroom van Korsakov nieuwe vaardigheden aanleren? Ja, is de ervaring van psycholoog drs. Mariëlle Bakker. Zij beschrijft in ‘Accent op Korsakov’ de gelijknamige begeleidingsmethodiek van ZorgAccent, waarin verschillende methodieken, zoals foutloos leren, differentiatie en het acht-fasen-model, zijn geïntegreerd en elkaar versterken. Cliënten (her)leren vaardigheden in verschillende fasen, waarbij de begeleiding in opeenvolgende fasen telkens van grotere afstand plaatsvindt. Deze begeleidingsmethodiek is succesvol in het vergroten van de kwaliteit van leven van korsakovcliënten, tot tevredenheid van zowel cliënten als zorgverleners. Het boek biedt een praktisch handvat voor begeleiders en andere professionals die werken met korsakovcliënten. Hoogleraar neuropsychologie Prof. Dr. Roy Kessels schreef het voorwoord voor ‘Accent op Korsakov’.

(Prof. Dr. Roy Kessels heeft in juni 2022 tevens de officiële opening verricht van het nieuwe Vospaviljoen op locatie Krönnenzommer.)

 

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer