Korsakov behandeling en begeleiding

Wij hebben jarenlange ervaring met cliënten met het syndroom van Korsakov. Op dit moment bieden wij zorg aan 81 cliënten.

Respect, vertrouwen en een veilige omgeving

Voor de cliënt met Korsakov is het belangrijk dat de woonomgeving veilig is en dat zij respect, begrip, vertrouwen en waardering ervaren. De cliënten verblijven in woongroepen waarvan een aantal op het terrein van Krönnenzommer in Hellendoorn en drie woongroepen in Nijverdal. De cliënten beschikken over een eigen kamer. In de woongroepen vinden dagelijkse activiteiten plaats, zoals koken, eten en schoonmaken. De mate waarin een cliënt hierbij betrokken wordt, verschilt per cliënt en is afgestemd op zijn/haar mogelijkheden. Wonen met Zorg van ZorgAccent maakt dit mogelijk.

Denken in mogelijkheden

Binnen de groepen kijken we naar de mogelijkheden van de cliënten en proberen de cliënt daarbij zoveel mogelijk te ondersteunen. Belangrijk hierbij is dat cliënten wonen in groepen waar het leven is afgestemd op hun behoeften en mogelijkheden. ZorgAccent werkt met de behandelmethode Accent op Korsakov.

Hoe ziet de behandeling van een cliënt eruit?

Het behandelteam bestaat uit:

 • een specialist ouderengeneeskunde
 • een psycholoog
 • eerstverantwoordelijke verzorgende (EVV)
 • een activiteitenbegeleider
 • muziektherapeut
 • paramedici
 • teammanager zorg

Waar nodig worden andere behandelaren aan het behandelteam toegevoegd.

Specialisten en behandelaren

Bij ZorgAccent werken professionele zorgverleners die worden ondersteund door een team van specialisten en behandelaren. De artsen van ZorgAccent zijn medisch specialisten die de medische verantwoordelijkheid overnemen van uw huisarts.

Dagbesteding

Net zoals in de gewone maatschappij werken (film) onze cliënten alle werkdagen, onder begeleiding aan overzichtelijke taken.

Het werken bij dagbesteding De Homoet en Het Palet geeft structuur, afleiding, vergroot gevoelens van eigenwaarde. Daarnaast is het hebben van collegiale contacten ook belangrijk. Naast productiewerkzaamheden (film) en creatief werk  (film)bestaat de mogelijkheid om andere werkzaamheden uit te voeren. Meer lezen over dagbesteding?

Wij werken ook in opdracht

Benieuwd wat industriële dagbesteding, creatieve dagbesteding of houtbewerking voor u of uw organisatie kan betekenen? Hier vindt u alle informatie.

Vrijetijdsbesteding

Vrije tijd en zinvolle besteding hiervan vinden we erg belangrijk. Daarom zijn er vele individuele- en groepsactiviteiten waaruit cliënten kunnen kiezen. Cliënten bepalen zelf of ze ergens aan meedoen of niet.

Foutloos leren

In 2015 zijn we gestart met de uitvoering van een vierjarig wetenschappelijk onderzoek voor de Korsakov doelgroep genaamd Foutloos leren. In het kader van dit wetenschappelijk onderzoek worden medewerkers intensief geschoold in het ‘foutloos leren’. Dit laatste maakt ook onderdeel uit van het interne trainingsprogramma, waarbij ZorgAccent medewerkers opleidt tot excellente Korsakov begeleiders. In dit artikel leest u meer over foutloos leren.

In deze film leert een cliënt Internetbankieren volgens deze methode.
En in deze film leert een cliënt strijken.

Bekijk de volgende films en lees het verhaal van woongroepbegeleider Fenanda Hofmeijer:

Kennis delen over Korsakov begeleiding en behandeling

Wij maken deel uit van het Korsakov Zorgcircuit Overijssel en zijn lid van het landelijk Korsakov kenniscentrum (KKC). Hier delen wij onze jarenlange kennis en ervaring met andere zorgprofessionals. Lees hier een interview met Ans Oosterwechel, coach Korsakov bij ZorgAccent.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het syndroom van Korsakov neem dan contact op met Ans Oosterwechel, (0548) 688 084 of mail naar a.oosterwechel@zorgaccent.nl

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van ZorgAccent (ik had mijn werkjas aan)? Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.4

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer