Wijkverpleging: altijd bij u in de buurt

Onderwerp: overig

Heeft u hulp nodig bij het opstaan, aankleden, douchen, naar het toilet gaan, wondverzorging of toedienen van injecties? ZorgAccent Wijkverpleging (voormalig ZorgAccent Thuiszorg) kan u daarbij helpen. Zij hebben kennis van ziektes en ervaring met het verzorgen van wonden. Ook weten ze veel over dementie, zorg in de laatste levensfase en alles wat daarbij komt kijken. Er is altijd een wijkteam bij u in de buurt. Binnen de teams van de wijkverpleging kennen we naast de (wijk)verpleegkundigen ook verzorgenden. Als cliënt heeft u altijd een vast aanspreekpunt binnen het team.

Persoonlijke zorg bij u in de buurt

Ook bij u in de buurt werkt ZorgAccent met kleine, zelfsturende wijkteams. Deze teams zijn verantwoordelijk voor de verzorging en verpleging van cliënten in een vaste wijk. Hierdoor kent u onze zorgverleners beter en wij u. Bovendien krijgt u minder verschillende verzorgenden en wijkverpleegkundigen over de vloer. Voor veel mensen zijn wij ook wel bekend onder de oude naam ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente, TNWT of ZorgAccent Thuiszorg.

De wijkverpleegkundige of wijkverzorgende komt bij u thuis om u te helpen bij:

  • persoonlijke verzorging, zoals wassen en aankleden
  • verpleging, zoals de wondverzorging
  • het toedienen van medicijnen of injecties in overleg met uw (huis)arts of specialist.

De wijkverpleegkundige denkt met u mee, adviseert en zoekt waar nodig samen met u en uw mantelzorgers naar oplossingen. De wijkverpleegkundige coördineert uw zorg en houdt contact met uw huisarts, fysiotherapeut en andere zorgverleners bij u in de buurt. Als u wenst adviseert de verpleegkundige u bij het leren omgaan met een beperking. Ook helpt ze u bij de consequenties die ouderdom, ziekte en handicap met zich meebrengen in de toekomst. Wilt u advies over medicijngebruik, hulpmiddelen of woningaanpassingen? Leg het eens voor aan uw wijkverpleegkundige.

Heeft u een chronische ziekte zoals COPD (longaandoeningen), diabetes, kanker, reuma, CVA of complexe wonden? In dat geval overlegt het team met speciaal opgeleide verpleegkundigen

Moet ik zelf mijn indicatie aanvragen?

Nee! De wijkverpleegkundige regelt uw indicatie en bepaalt samen met u en uw mantelzorger hoeveel en welke zorg u nodig heeft.

Wijkverpleging in Twente en Salland

ZorgAccent levert de zorg en services aan huis die u nodig heeft. Dat doen we in de gemeenten Hellendoorn/Nijverdal, Rijssen-Holten, Almelo, Twenterand, Tubbergen en Wierden. Er is altijd wel een wijkteam of locatie bij u in de buurt

En hoe bevalt het wijkgerichte werken? Bekijk deze films!

Lees minder Lees meer
Deel of stuur door: