Zoeken
Lees voor

Veilig wonen

Voelt u zich wel veilig in en om uw huis? ZorgAccent geeft handige en veilige tips in samenwerking met de Brandweer.

Speel mee met de Brandweer Bingo. Gezellig maar met een serieuze ondertoon. Je huis of appartement in brand is al erg genoeg. Maar senioren lopen ook nog eens 2,5 keer meer kans het er niet goed van af te brengen dan jongere mensen.

Dat gegeven is voor de Brandweer Twente aanleiding om senioren eens goed wakker te schudden. Met een potje bingo, ‘Brandweer Bingo’ wel te verstaan. Veilig Wonen geeft een vertrouwd en goed gevoel en te weten wat je er zelf aan kunt doen.

Vlam in de Pan

Het lijkt een bingo als alle anderen. Bij de brandweerbingo zijn drie rondes te gaan, elk met een eigen thema: voorkomen, melden en vluchten. Bij elke ronde komen er vragen over brandveiligheid en tussendoor rollen de bingoballen. Maar toch is het even nadenken bij een aantal vragen blijkt uit ervaring. Moet een kabelhaspel bij gebruik helemaal uitrollen, luidt de eerste vraag. De rode en groene kaarten worden in de lucht gehouden.
Ja, dat moet, want anders wordt de kabel heet. En hoe blus je eigenlijk een vlam in de plan? Het goede antwoord is voor velen verrassend: leg gewoon een deksel op de pan.

Bingo Prijzen
Bij een volle kaart zijn er leuke prijzen te winnen. De brandweer stelt enkele prijzen ter beschikking zoals: een rookmelder en een blusdeken.

Wanneer: Op aanvraag in overleg voor groepen mogelijk vanaf 10 personen.
Kosten: € 3,00 per persoon inclusief 2 plankjes Bingo en koffie/ thee en lekkers.
Doelgroep: Iedereen die geintereseerd is in Veiligheid in en om het huis.

Meer informatie of aanmelden: ZorgAccent PLUS T. 0546-837292-837296. Bereikbaar op werkdagen van 8.30 -12.30 uur.

Nodig clienten of mantelzorgers uit om samen met de buurvrouw of buurman naar de ‘Brandweer Bingo’ te komen. Leuk om elkaar te ontmoeten.

Meer ZorgAccent PLUS

We willen allemaal graag langer zelfstandig blijven wonen. De zorg- en welzijnshulpmiddelen van Medipoint kunnen daar een positieve bijdrage aan leveren.

Lees meer

Verliest u snel uw evenwicht? Een goede conditie helpt vallen te voorkomen. ZorgAccent geeft praktische tips om in 'balans te blijven'.

Lees meer

Heeft u moeite of geen zin om zelf uw ramen te wassen? Of voelt u zich niet veilig om de ramen te wassen? Dan is de glazenwasser van ZorgAccent iets voor u!

Lees meer

Kwaliteit

ZorgAccent
kwaliteit

Wat zegt ZorgAccent over
Kwaliteit en hoe wij ons
verantwoorden. Lees meer

Huishoudelijke Hulp

Werken in de huishouding?

Werken in de huishouding
of op zoek naar een zinvolle vakantiebaan?
Lees meer

Cliëntadviseur

Contact
cliëntadviseur

Op zoek naar de juiste zorg?
Neem contact op met onze
cliëntadviseur
Lees meer