Veilig wonen

Voelt u zich wel veilig in en om uw huis? ZorgAccent geeft handige en veilige tips in samenwerking met de Brandweer.

Speel mee met de Brandweer Bingo. Gezellig maar met een serieuze ondertoon. Je huis of appartement in brand is al erg genoeg. Maar senioren lopen ook nog eens 2,5 keer meer kans het er niet goed van af te brengen dan jongere mensen.

Dat gegeven is voor de Brandweer Twente aanleiding om senioren eens goed wakker te schudden. Met een potje bingo, ‘Brandweer Bingo’ wel te verstaan. Veilig Wonen geeft een vertrouwd en goed gevoel en te weten wat je er zelf aan kunt doen.

Vlam in de Pan

Het lijkt een bingo als alle anderen. Bij de brandweerbingo zijn drie rondes te gaan, elk met een eigen thema: voorkomen, melden en vluchten. Bij elke ronde komen er vragen over brandveiligheid en tussendoor rollen de bingoballen. Maar toch is het even nadenken bij een aantal vragen blijkt uit ervaring. Moet een kabelhaspel bij gebruik helemaal uitrollen, luidt de eerste vraag. De rode en groene kaarten worden in de lucht gehouden.
Ja, dat moet, want anders wordt de kabel heet. En hoe blus je eigenlijk een vlam in de plan? Het goede antwoord is voor velen verrassend: leg gewoon een deksel op de pan.

Bingo Prijzen
Bij een volle kaart zijn er leuke prijzen te winnen. De brandweer stelt enkele prijzen ter beschikking zoals: een rookmelder en een blusdeken.

Wanneer: Op aanvraag in overleg voor groepen mogelijk vanaf 10 personen.
Doelgroep: Iedereen die geïnteresseerd is in Veiligheid in en om het huis en een BINGO liefhebber is.

Meer informatie of aanmelden als groep vanaf 15 personen: ZorgAccent PLUS T. 088 9881263 of 088 9881265. Bereikbaar op werkdagen van 8.30 -12.30 uur.

  Vraag gemakkelijk en snel informatie aan.

  Ik was vanmiddag even bij de supermarkt en daar sprak een oudere mevrouw mij aan. Jij bent van Zorgaccent? ( ik had mijn werk jas aan) Wil jij me dan even helpen pinnen? Jou vertrouw ik wel.

  Medewerker

  Onze cliënten
  waarderen
  ons met een 9.2

  Beoordeel ons op
  Zorgkaart Nederland

  zorgkaartnederland zorgaccent
  kaart locatie footer