UPDATE: Storing ZorgAccent opgelost

Onderwerp: nieuws


23 augustus 2018

Update: De internetverbinding werkt weer! Wij zijn vanaf nu telefonisch weer bereikbaar. Vanaf gisteravond 19.00 uur is ZorgAccent vanwege een dubbele, moeilijk oplosbare storing niet bereikbaar. Enerzijds is er een storing bij Tele 2, waardoor ZorgAccent telefonisch via 0900-0678 niet bereikbaar is. Daarnaast is er een storing op de server bij ZorgAccent waardoor intern internetverkeer niet mogelijk is. Dit betekent dat medewerkers niet kunnen inloggen in hun digitale werkomgeving.

16:55

De internetverbinding werkt weer! Wij zijn vanaf nu telefonisch weer bereikbaar.

16:30 

Het probleem bij Tele2 is opgelost. Vanwege de internetstoring aan de Bellavistastraat werkt het telefoonnummer 0900-0678 niet. Vaste en mobiele nummers zijn wel bereikbaar.

14:50

Bij de verschillende woonzorglocaties en de teams lijkt de verbinding weer te werken. De enige uitzonderingen zijn de locaties aan de Bellavistrastraat en locatie Krönnenzommer.

14:30

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan het herstel. Het start langzamerhand weer op. Het kan zijn dat het af en toe werkt, maar het het is zeker nog niet stabiel.

Is er een noodsituatie gaande? Moet je bijvoorbeeld snel contact opnemen met de familie? Neem dan contact op met het Wijkservicecentrum.

13:00

Het internetprobleem is gevonden en er wordt op dit moment aan gewerkt. Deskundigen gaan er vanuit dat het vandaag wordt opgelost.

Verschillende medewerkers gaan op dit moment langs de verschillende locaties, om uit te leggen over de hotspots werken, voor verdere ondersteuning en om vragen te inventariseren.

12:30

INFORMATIE VOOR MEDEWERKERS

Hoe stel je een hotspot in op een iPhone of iPad met 4G?
Stap 1: Ga naar instellingen
Stap 2: Ga naar persoonlijke hotspot
Stap 3: Zet aan
Stap 4: Je kunt hier een wachtwoord aanmaken
Stap 5: Je telefoon maakt een wifi netwerk aan die je met andere apparaten kunt verbinden

Hoe stel je een hotspot in op een Android telefoon?
Stap 1: Ga naar instellingen
Stap 2: Kies verbindingen
Stap 3: Kies mobiele hotspot en tethering
Stap 4: Zet aan
Stap 5: Je telefoon maakt een wifi netwerk aan die je met andere apparaten kunt verbinden

12:00

De woonzorglocaties zijn via de teamtelefoonnummers (vaste telefonie) wel bereikbaar. De teams wijkverpleging zijn via hun mobiele telefoonnummers wel bereikbaar. De zorgmedewerkers werken in kleine zelfsturende teams waardoor ze hun clienten en familie makkelijk en snel kunnen informeren. Waardoor de zorgverlening gewoon door kan gaan.

Op dit moment wordt er hard aan gewerkt om de storingen op te lossen. We houden jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de website en social media.

Tijdelijke oplossingsmogelijkheden voor internetproblemen
- Geadviseerd wordt om tijdelijk een papieren registratie t.b.v. de Zorgdossier bij te houden totdat de problemen zijn verholpen. De digitale dossiers kunnen dan op een later tijdstip worden bij gewerkt.
- Het wijkservicecentrum gaat de teams bellen om hen te instrueren hoe te handelen.
- Alle bereikbare nummers zijn op te zoeken via de website (zorgaccent.nl/locaties) _ via hotspot.
- Alle teams zal worden gevraagd of ze problemen zien bij aanhoudende internetproblemen en zo ja, welke.
- Aan de teams zal het mobiele nummer van het woonservicecentrum en het wijkservicecentrum worden verstrekt.
- Voor medische vragen kan het algemene nummer van de ANW worden gebeld
Deel of stuur door: